Táplálkozási információk a chicletek számára

A candy-bevonatú mandulák inspirálta Frank H. Fleer kitalált egy borsmenta ízű, bevont rágócukrot. A Chiclet név a chicle-ből származik, egy természetes gyantából, amely gumit készít. Fleer 1906-ban mutatta be eredeti borsmenta ízét. 1920-ra a Chiclete-t számos ízben és színben adták el. A Mini Chicletet 1962-ben vezették be. Bár az Egyesült Államokban már nem népszerű, a Chiclete a Közel-Keleten egy értékesített rágógumit képvisel.

Táplálkozási tények

Az eredeti borsmenta és a gyümölcs ízű, 3 g-os Chiclete gumi kiszolgáló mérete 10 kalóriát, 0 g zsírt, 0 g nátriumot, 2 g szénhidrátot, 2 g cukrot és 0 g fehérjét tartalmaz. A kis méretű csillók, amelyek különböző ízűek, ugyanazok a tápértékek, de 30 darabos adagokban kaphatók. Az eredeti méretben két darab egy adag.

Hozzávalók

A Chiclete-ban található eredeti és gyümölcsízesített gomba összetevői közé tartozik a cukor, gumialap, kukoricaszirup, módosított élelmiszer keményítő, mesterséges és természetes ízesítő és mesterséges színezék. Bár a Chicle-nek nevezték, a Chiclete egy másik gumipart használ, hozzáadott ízesítő olajokkal.

Előnyök

Miközben a Chiclete-nak kevés vitaminja van, és tápanyagról beszélni, ez nem teljesen semmiképpen sem előnyös. Fleer bemutatta új termékét, amikor az ínyt népszerűsítették a lélegzés frissítésére és egy vacsora után mentát használtak.

Íz és színezés

A mesterséges színezést és a kedveltséget a Chiclete gyümölcsízzel készült gumi megkülönböztető élénk színei és ízvilágának megszerzésére használják. Ezek a mesterséges összetevők segítenek meghosszabbítani az eltarthatósági időt és fokozzák a cukor megjelenését. A mesterséges ízesítés, különösen, lehetővé teszi, hogy a cukorkát olcsóbban árusítsák. Az, hogy ezek az összetevők negatív egészségügyi hatással vannak-e valamire, amelyet tanulmányoznak. 2007-ben a Lancet közzétette a Donna McCann tanulmányát, jelezve, hogy a táplálkozás mesterséges színei a gyermekeknél fokozott hiperaktivitással járhatnak.

szempontok

10 kalóriánál a rágó Chiclete nem okoz súlygyarapodást, hacsak több csomagot nem szedsz naponta. Valójában a Medical News Today 2007-ben arról számolt be, hogy a rágógumik segítenek csökkenteni a fontokat. Az Obesity Society 2007-es éves tudományos konferenciáján bemutatott tanulmány szerint a rágógumik a délutáni snack elfogyasztását megelőzően csökkenthetik a sóvárgásokat és az éhínséget, és jobban érezzék magukat. A tanulmányban résztvevők jelezték, hogy a rágógumi 25 kalóriával csökkentette bevitelét.