Tápanyagok fagyasztott vörös és zöld szőlőben

A fagyasztott vörös és zöld szőlő alapvetően ugyanolyan tápértéket mutat a színváltozás ellenére. Sok táplálkozási szakember a fagyasztott szőlőt egészséges táplálékként ajánlja, mivel fehérjéket, kalciumot és C vitamint biztosítanak magas zsír, koleszterin vagy nátrium nélkül. A gyerekek különösen szeretik a jeges hideg szőlőt, bár fulladásveszélyt jelenthetnek a nagyon kisgyermekek számára.

Ásványok

Egy csésze fagyasztott vörös vagy zöld szőlő tartalmaz 1,2 g fehérjét, 16 mg kalciumot, 0,58 mg vasat, 0,3 mg niacint és 0,1 milligramm riboflavint. Több mint 1 gramm fehérje esetén a szőlő a napi szükséges érték 3 százalékát biztosítja.

Vitaminok

A fagyasztott vörös vagy zöld szőlő adagja minimális tápanyagokat tartalmaz. Egy csésze vörös vagy zöld szőlő 106 nemzetközi egység A-vitamint, 17,2 milligramm C vitamint és 0,3 nemzetközi egység E-vitamint tartalmaz.

Zsírok, koleszterin és nátrium

A táplálkozási szakemberek gyakran javasolják a vörös és zöld szőlőt egészben, mert nagyon kevés zsírt vagy koleszterint tartalmaznak. Egy csésze zöld vagy vörös fagyasztott szőlő csak 0,3 gramm zsírt tartalmaz. Ebből a zsírból 0,1 gramm telített zsírból származik, a maradék pedig többszörösen telítetlen zsírból származik. A fagyasztott szőlő nem tartalmaz koleszterint vagy nátriumot.

Kalóriák és antioxidánsok

Egy csésze fagyasztott szőlő tartalmaz 110 kalóriát, és csak 4 kalóriát tartalmaz a zsírból. Az egyik fő különbség a fagyasztott vörös és a zöld szőlő között a vörös szőlőben található antioxidánsokban jön. A fagyasztott vörös szőlő nyomnyi mennyiségű resveratrolot tartalmaz, mely antioxidáns a szívbetegségek megelőzéséhez kapcsolódik.