Ötleteket barátság építése játékok tizenévesek számára

Számos tinédzser számára a barátságok a legfontosabb kapcsolataik lesznek. Elhúzódnak anyától és apától, és elindulnak az útig a függetlenségig és a felnőttkorig. Azt szeretné, hogy a tinihez jó barátok és jó kapcsolatok legyenek, és segíteni tudsz abban, hogy lehetőséget adsz arra, hogy jobban megismerhesse társait. Ha születésnapi, szomszédsági vagy egyéb tinédzser-rendezvényeket rendezel meg, szórakoztatsz és szórakoztatod az eseményeket a tizenévesek körében. Csatlakozzon néhány olyan tevékenységhez, amelyek segíthetnek egymás megismerésében és barátságok építésében.

Csomózott

Ha öt vagy több csoportja van, mindenkit meg kell állnia egy körben, el kell érnie a közepén, és meg kell fognia azokat a különböző embereket, akik nem állnak mellettük. Akkor tegyük vissza magukat a körbe, anélkül, hogy elengednék, és átmásztak egymás fölött és alatt. Beszélniük kell egymással és együtt kell dolgozniuk, hogy megcsinálják – és sok nevetést kap. Engedélyezheti, hogy ők szervezzenek kölcsönhatásba, vagy mondják el nekik valamit magukról, mielőtt elmozdulnának, például “Én vagyok (tini név) és szeretek utazni”, vagy “Pókoktól félek”. Még egy csoportot is el lehet vakítani, hogy iránymutatással támaszkodhassanak egymásra.

Feltáró interjúk

Különösen olyan csoport számára, amely nem igazán ismeri egymást, az interjúk segíthetnek megtörni a jeget és megkérni a gyerekeket. Ha ez egy jó méretű csoport, akkor mindenkinek adj egy darab papírt az 1-12 számjegyű órák alakjában. Minden egyes számhoz a tizenévesek találkoznak egy személyrel a csoportban, és egy percig meglátogatják velük egy rövid beszélgetést magukról. Írja be a személy nevét és néhány részletet a papírra. 60 másodperc elteltével hívja fel a kapcsolót addig, amíg mindössze 12 alkalommal megcsinálta, és minden alkalommal találkozott különböző emberekkel. Ha ez egy kisebb csoport, úgy beállíthatja, mint egy hírlapot egy “interjúalany” -al és két vagy három embert mint panel. A kérdező megkérdezhet bármilyen kérdést, mint például “Mi a legjobb kedvenc és miért” vagy “Mit fogsz tanulni az egyetemen?”, És minden paneltag válaszol. Kapcsolja ki az embereket, hogy mindenki forduljon, és többet megtudjon egymásról.

Scavenger Hunt

Készíts egy régi, gyermekkori játékot modern és szórakoztató tinédzserként és csoportja számára. Készítsen egy listát azokról a helyzetekről, amelyeket fényképez, és tegye a tizenéveseket csoportokba. Adja meg nekik a listát és egy digitális fényképezőgépet, és küldje el őket, hogy a lehető legtöbbet töltsék ki egy adott idő alatt. Ha van időd és a gépkocsivezetőid, küldd el őket a városba olyan dolgokért, mint például: “fotózni egy kacsa” vagy “kapni egy fotót a csoport egyikét pumpáló gázért valakinek”. Ha meg kell őrizned az otthoni közelségedet, akkor készítsd el azokat a dolgokat, amelyeket megtehetsz, vagy találhatsz közelről. Mindenkit összeszedj a végén, csatlakoztasd a kamerákat a számítógéphez, és hadd beszélj és nevetsz a fotókról és a vadászat során bekövetkezett dolgokról. Kihagyhatja a kamerákat, és helyettesítheti őket a csoporttal, vagy cserélheti őket. Ne felejtsd el a snackeket!

Átadja az ajándékot

A divatos csavar a gyermeki parti játékban, ez a verzió segíteni fogja a tizenévesek megnyitását. Csomagolj egy kis ajándékot, mint egy doboz csokoládét. Ezután még több réteggel csomagoljuk, minden egyes rétegben egy kisebb elemet, például egy szopós vagy csokoládé darabot, és egy kérdést vagy kihívást. Mindenkit üljön körbe, és átadja a csomagot, minden ember egy fordulattal eltávolítja az egyik réteget, megtartja a jóságot, és megteszi a kihívást vagy kérdést. A kihívásokkal olyan dolgokat tehetsz, mint “énekelni a csoportot egy dalt” vagy “megosztani a leginkább zavaró pillanatot”. A csoport megkínál, és többet megtudni egymásról. A legfontosabb ajándékot egy erszényes cukorkát tartalmazó doboz teheti meg, hogy mindenki megkapja az egyiket, vagy helyezzen el egy filmet, hogy kövesse a következő tevékenységet. Számos ajándékot tehetsz, és kisebb csoportokat tehetsz, hogy gyorsabban haladj. Legyen olyan kreatív a kérdésekben és kihívásokban, ahogyan a tizenévesek beszélni akarnak.