Hogyan csökkenthető a vércukorszint a terhesség alatt?

A terhesség alatt a magas vércukorszintet gesztációs cukorbetegségnek nevezik. Ez az állapot az amerikai terhes nők 3-5 százalékát érinti, és hormonális változásokkal jár, amelyek a testben a terhesség alatt jelentkeznek, a Cleveland Clinic szerint. A terhesség előtti túlsúlyosság, a családi cukorbetegség, a nagy vagy elhúzódó csecsemők története és a 25 évnél idősebbek kockázatos tényezők a terhességi cukorbetegségben. A vércukorszint rendszerint normál állapotba kerül a szülés után, és a terhességi cukorbetegség megfelelő kezelése segít megakadályozni a komplikációkat mind a mama, mind a csecsemők számára a terhesség alatt.

Hozzon létre étkezési tervet. A szülészorvosa vagy a regisztrált dietetikus útmutatásával dolgozzon ki egy olyan étrendet, amely Önre és a terhességére jellemző. Bár a terhességi vércukorszint csökkentésére vonatkozó általános iránymutatások jellemzően azonosak, orvosa figyelembe veszi általános egészségi állapotát, életkorát és egyéb egészségügyi állapotát.

Határozza meg a cukros ételek, italok és ételek fogyasztását. A cukorka, a szóda, a sütemények, a sütemények és más egyszerű cukrot tartalmazó ételek gyorsan növelhetik a vércukorszintet, és rosszabbá tehetik a terhességi cukorbetegségeket.

Egyetesen három vagy négy kis ételt fogyaszthat, köztük rágcsálnivalókat. A gyakoribb étkezés megakadályozza, hogy a vércukorszint összeomlik az étkezések között.

Csökkentse a szénhidrátok mennyiségét az étrendben, és cserélje ki őket magas rosttartalmú ételekkel, például teljes kiőrlésű gabonával, gyümölcsökkel és zöldségekkel.

Igyál legalább 64 oz. A folyadék minden nap. Megfelelő hidratálás szükséges a vércukorszint stabilizálásához és a terhességi szövődmények megelőzéséhez.

Rendszeres, könnyű tevékenységet folytasson orvosával. Az olyan tevékenységek, mint a gyaloglás és az úszás, segítik a vércukorszint szabályozását. A terhesség alatti testmozgás segít a születés utáni fogyásnál is.

Gyakran ellenőrizze a vércukorszintjét vércukorszintmérővel. A legtöbb mérőeszköz megköveteli, hogy az ujját megmérjük, majd vért adunk a tesztcsíkra. Az eredmények lehetővé teszik az ételeinek vagy gyógyszereinek módosítását a hiperglikémiás vagy hipoglikémiás epizód megelőzése érdekében.

Vizsgálja meg vizeletét a ketonok esetében, ha orvosa ezt javasolja. A ketonok a vizeletben fordulnak elő, amikor a szervezet zsírégető energiát fogyaszt. Ez káros lehet a csecsemőre a terhesség alatt.

Az orvos utasításainak megfelelően vegye be az inzulint. Kezelőorvosa tájékoztatja Önt arról, hogyan és mikor kezelje az inzulint, és tájékoztatást nyújt Önnek a gyógyszer biztonságos tárolásáról.