A pepperoni jó neked?

Az egészséges táplálkozás után a táplálék fontos tápanyagokat biztosít a hosszú távú egészség érdekében, de a legegészségesebb tápláléknak is van helye a kezelésnek. A kedvenc ételek mérsékelten történő fogyasztása megakadályozhatja, hogy fáradjon, és az egészséges életmóddal párosuljon. A Pepperoni nem képezheti részét a rendszeres étrendnek – magas a zsír, a nátrium és a kalória – de tartalmaz néhány hasznos tápanyagot, így alkalmanként fogyaszthatja ki a kiegyensúlyozott étrend részét.

Táplálkozási meghibásodás

A Pepperoni kalóriát tartalmaz. Egy 3 uncia adag 419 kalóriát tartalmaz – a napi jövedelem közel egyharmada az 1500 kalóriás étrendnek vagy több mint egyötöde a 2000 kalóriás étrendnek. Ezeknek a kalóriáknak csak 20 százaléka származik fehérjéből, amely a szervezetnek a szövetek fenntartásához szükséges tápanyaga. Ezeknek a kalóriáknak a fennmaradó 80 százaléka a pepperoni 37 gramm zsírból származik, amely 12,5 gramm telített zsírt tartalmaz. Bár a zsírnak vannak jótékony tulajdonságai – pl. Segít a vitamin felszívódásával – annyi telített zsír fogyasztása károsítja a vér koleszterinszintjét, növeli a káros koleszterin mennyiségét, miközben csökkenti a jó koleszterinszintet.

Ásványi tartalom

A Pepperoni táplálkozási előnyöket kínál az ásványi anyag bevitelének növelésével. A pepperoni 3 uncia része 2,1 milligramm cinket tartalmaz, amely 19 százalékot tesz ki a férfiak ajánlott napi beviteléhez képest, és 26 százalék a nők esetében. A sejtek felhasználhatják a cinket, hogy segítsenek a génaktivitás szabályozásában, és hogy elegendő cink segít az idegeinek és az immunrendszerének. A paprika adagja 500 mikrogramm mangánt is tartalmaz – a napi mangán bevitelének 28 százaléka és 22 százaléka a nők és a férfiak számára. A mangán bevitelének növelése megvédi sejtjeit a károsodástól, támogatja az anyagcserét és táplálja a csontjait.

Vitaminok a jó egészségért

A pepperoni étkezés is segít ennél több hasznos vitamin bevitelében. Jelentős mennyiségű pantoténsavat és B-12 vitamint tartalmaz. Mindkét tápanyag segít a megfelelő agyműködésnek, mert segít az agysejtjeikben az idegkommunikációban vegyi anyagokkal. A B-12 bevétele a táplálkozásodban is küzd a betegség ellen, míg a B-12-vitamin hiány növeli a születési rendellenességek kockázatát, valamint a depressziót. A pepperoni 3 uncia adagja 0,99 milligramm pantoténsavat tartalmaz – a napi szükségletek egyötödét -, valamint 1,45 mikrogramm B-12-vitamint tartalmaz, ami 60 százalékot jelent a javasolt napi B-12 bevitelhez képest.

Ártalmas nátrium

A Pepperoni csillagászati ​​nátriumtartalma komoly egészségügyi kockázatot jelenthet. Egyetlen 3 uncia adag tartalmaz 1,479 milligramm nátriumot – a 2300 mg-os határ közel kétharmadát. Ha az 51 évesnél idősebb vagy magas vérnyomásban szenved, akkor a pepperoni adag csaknem teljes napi 1500 milligramm nátriumtartalmát tartalmazza. A szervezetnek szüksége van a nátriumra, hogy szabályozza a vérnyomását, de túl sok nátrium okoz túl magas vérnyomást. Idővel ez növeli a véredényeket és a veséket, megsérti a szöveteket, és hozzájárul a vese- és a szív- és érrendszeri megbetegedésekhez.

A pepperoni előállítása nitrátokkal foglalkozik – olyan vegyi anyagok, amelyek kemény nitritekké alakulnak át a kikeményedési folyamat során. Ez a keményedés a pepperoni számára különféle ízeket és színt ad, de emellett migréneket is kivált. A nitrátfogyasztás szintén veszélyt jelent a terhes nők számára, mert a nitrátok a vérben hemoglobinnal reagálnak, megakadályozva ezzel, hogy a hemoglobin megfelelően szállítson oxigént az egész szervezetben. Ez károsíthatja a fejlődő magzatot, és a csecsemők számára “kék bébi szindrómát” okozhat, amit az oxigénhiányhoz kapcsolódó kék színű árnyalat okoz.

Nitrát aggodalmak