A hummus táplálkozási értéke

Ha egészségesebb alternatívát keres a jelenlegi tejföllel, vegye figyelembe a humuszot. Közép-keleti kedvence, a hummus csicseriborsó, citromlé, fokhagyma, tahini és olívaolaj. A fehérje, a rost és az egészséges zsírokban gazdag, a hummus a még egészséges zöldségeket még egészségesebbé teszi. Az ízletes vegetáriánus szendvicset vagy alternatív szendvicset is kínál.

Tápanyag-sűrű kalóriák

A Hummus 140 kalóriával 1/3-csésze adagonként nem alacsony kalóriatartalmú étel, de tápanyag-sűrű kalóriatartalmú forrás. A tápanyag-sűrű ételek olyan élelmiszerek, amelyek jó egészséghez szükséges tápanyagokat tartalmaznak meglehetősen kis mennyiségű kalóriában. Természetes élelmiszerek, amelyek nem tartalmaznak hozzáadott szilárd zsírt, cukrot vagy finomított keményítőt. Tehát miközben a hummus egy kicsit magasabb a kalóriáknál, mint a többi egészséges táplálkozási lehetőség, akkor nem szabad bántalmaznod, mert bevennéd az étrendbe, mert tápanyag sűrű.

Carbs és Fiber

A hummusban lévő kalóriák többsége carb tartalmából származik. A humusz 1/3-csésze adagja 16 gramm szénhidrátot tartalmaz. A szénhidrátok elengedhetetlenek a jó egészséghez, és biztosítják a szervezetnek azt a energiát, amelyre szüksége van, hogy megfelelően működjön, valamint az energia, amire szüksége van a nap folyamán. A hummus szintén jó forrása a szálaknak, 4 gramm / 1-es csésze adagonként. A legtöbb amerikai nem kap elegendő rostot az étrendjükben, a Nutrition and Dietetics Akadémia szerint, így egy kis hummus hozzáadása a szendvicshez egy egyszerű módja annak, hogy növelje a bevitelt.

A jó fehérje forrása

A csicseriborsóból készült elterjedés szerint a hummus egy jó fehérjeforrás, 4 gramm / 1-es csésze adagonként. A szervezetben minden sejtben fehérje található, és az élelmiszerekben lévő fehérje, mint a hummus, fenntartják és kicserélik ezeket a fehérjéket. Bár a hummus jó fehérjeforrás, hiányos forrást jelent, mivel nem tartalmaz minden esszenciális aminosavat. De mindaddig, amíg egész nap különböző ételeket eszel, például sovány húsokat, tejterméket, teljes kiőrlésű gabonát és zöldségeket, akkor nincs gondod az aminosav szükségleteinek kielégítésében.

Egészséges zsír

Mind a tahini, amely szezám paszta, és az olívaolaj zsírokat ad a hummusban. Az 1/3-csésze adag 7 gramm zsírt tartalmaz, de a legtöbb zsír egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírok. Az American Heart Association azt javasolja, hogy a zsírok többsége az Ön étrendjében olyan telítetlen zsírokból származik, mint a tahini és az olívaolaj. Az ilyen típusú zsírok megszerzése az étrendjében csökkentheti a vér koleszterinszintjét, ha helyettesítik a telített zsírokat.

Gazdag vitaminokkal és ásványi anyagokkal

A Hummus számos alapvető vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyekre a jó egészségre van szüksége, de a folsav és a vas különösen előnyös forrása. A fóta egy B-vitamin, amely segíti a DNS és az RNS termelését, és különösen fontos a gyors növekedési periódusokban, mint például a csecsemőkorban és a terhességben. A vas ásványi anyag, amely segít a hemoglobin kialakulásában és segít az oxigén szállításában a szervezetben.