A terhesség alatti tonhal biztonságos?

A hal alacsony zsírtartalmú fehérje, amely szintén előnyös omega-3 zsírsavakat tartalmaz. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma azt ajánlja, hogy a legtöbb ember hetente kétszer eszik, és a terhes nőknek is követniük kell ezt az iránymutatást. Mivel egyes halfajok tartalmaznak káros metil-higany szintet, a halak fogyasztását korlátozni kell, különösen a terhesség alatt. De a terhes nők biztonságosan enni kisebb mennyiségű halat, beleértve a tonhalat is.

Halak szennyeződései

A metil-higany számos halfajban jelen van. Mivel a metil-higany megakadályozhatja a meg nem született gyermek fejlődését, az USDA azt tanácsolja, hogy ha terhes nem, akkor nem eszel csemegehalat, királyrátát, kardhalat és cápát. Bizonyos területeken a halak poliklórozott bifenileket vagy PCB-ket tartalmaznak, amelyek egészségügyi problémákat is okozhatnak. Az USDA szerint azonban a kereskedelemben értékesített halakban nem találtak káros PCB-szinteket.

Tonhal és higany

A legtöbb tonhal amerikaiak enni konzerv tonhal, mind a fény és a Albacore. A fehérbab vagy a fehér tonhal magasabb higanyt tartalmazhat, de az USDA azt mondja, hogy még mindig biztonságosan enyhítheti a tonhal heti 6 unciját terhesség alatt. Más tonhalfajok, például a sárga fiú, nem rendelkeznek olyan magas higanyszinttel. A terhes nők hetente 12 uncia étkezést és egyéb halakat fogyasztanak.

Főzés tonhal

A nem zsíros étel olyan baktériumokat tartalmazhat, amelyek károsak lehetnek a terhes nőre. Ha terhes vagy, és tonhalat eszel, győződjön meg róla, hogy a belső hőmérséklet legalább 145 fok Fahrenheit, és azt tanácsolja a Colorado State University Extension. A keskeny tonhal, amely gyakran ritkán marad közepén, a terhesség alatt nem biztonságos. Ha házi tonhalat készít, otthoni hőmérővel ellenőrizheti a belső hőmérsékletet, de nem lehet annyira biztos az éttermi tonhalon, ezért válasszon egy másik főzési módot, például sült vagy sült.

Hal tippek

Vásárolja meg a legfrissebb halat. A friss halnak olyan szilárd húsúnak kell lennie, amely visszahúzódik, amikor megérinti, és nem szaga a halnak. Ne vásároljon fagyasztott halat, amely fagykristályokat tartalmaz a csomagoláson belül. Ez azt jelentheti, hogy a halat megolvasztották, majd újra felfrissítették. Friss halat használjon a vásárlás után két napon belül, vagy szorosan zárja be és fagyassza be. A fagyasztott halat a hűtőszekrénybe öntse.