Inversion chair vs inversion table

Az invázió, mint terápia, a Hippokratész idejétől kezdve körüljárta. Az az elképzelés, hogy egyszerűen fordítva a teste fejjel lefelé lehetne az egészségügyi előnyök is érdekes koncepció. Nehéz bejutni egy fordított helyzetbe, és viszonylag kényelmes maradni kihívás. A probléma két megoldása jelent meg a piacon, hogy megoldja ezt a problémát – az inverziós táblát és az inverziós széket.

Kevés kemény kutatást végeztek az inverziós terápia állítólagos egészségügyi előnyeivel kapcsolatban. A legtöbb információt az asztal vagy a szék eladó adja. Nyilvánvalóan a fejjel lefelé történő lerakódás megváltoztatja a test súlyát, de a változás mértéke és típusa még mindig nincs meghatározva. Bár az inverszió által létrehozott vontatás tapasztalható, az érintett testrendszer részei továbbra sem tisztázottak. Az izmok meghosszabbodása, különösen a törzs körül érezhető, mert a felső test súlya a deréktól távolodik. A gerincverőnél a tér megnyitására irányuló vontatási igények nem támaszkodnak, valamint a hátfájás vontatásának klinikai előnyei.

Az inverziós terápia újból megjelenik a piacon az inverziós táblázat formájában. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy háttal álljon egy álló asztal vagy egy rácsos eszközhöz, hevedereit a bokájába, és hátrafelé hajoljon, ezáltal áthelyezve a súlyát, és az asztalnak a derék közelében lévő tengely körül elfordulva, hogy lassan fejjel lefelé forduljon. Visszatérve egy függőleges helyzetbe, ismételten meg kell változtatnia a súlyát, és lassan vissza kell térnie oda, ahol elkezdte. Néhány táblázat 70 fokos inverzióját korlátozta, de mások lehetővé tették a felhasználók számára, hogy felakasszák a bokáját. Problémákat észleltek a boka, a csípő és a térd fájdalma az említett ízületek tapadási hatása miatt. Ha sérülése vagy ízületi gyulladása van ebben az ízületben, akkor óvatosan kell eljárnia, rövid idő alatt. Például, a legtöbb gyártó azt javasolja, hogy napi és napi 1-2 percet kezdjenek az egyedi válaszok értékeléséhez.

Mivel az emberek panaszkodtak az ízületi fájdalmakról, a felülvizsgált formatervezést felajánlották az inváziós szék formájában. A felhasználó ülő pozícióban indul, övével egy hevederrel, ami befogja az ülést. Amikor hátradől, a szék lassan fejjel lefelé fordul. Ez a felülvizsgálat lehetővé tette a vonóerőt a boka, a térd vagy a csípő nélkül. Továbbá, mivel a felhasználó kissé felborul a székben, könnyebb neki forgatni a testét.

Ha nincsenek bokáj, térd vagy csípőgörcsök, előfordulhat, hogy az inverziós táblázat kissé agresszívabb. Mint minden új tevékenységnél, rövid idővel kezdődik és fokozatosan felépül. A legtöbb gyártó azt javasolja, hogy csak két percig kezdjenek, és húszat építsenek. Az inverziós terápia azonban aggályos. Fokozott vérnyomás alakulhat ki a szemében, és így figyelmeztetést kaptak olyan személyeknél, akiknél glaukóma, magas vérnyomás, stroke-történet vagy carotis arteria betegség szerepel. Más aggályok merültek fel olyan betegeknél, akik gerinc-instabilitást vagy hiatal herniákat okoztak. A vérnyomáscsökkentő vagy antikoaguláns terápiát igénybe vevő személyek az inverziós kezelés megkezdése előtt forduljanak orvosukhoz.

Az inverziós terápia hatásai

Fordított táblázatok

Invertáló székek

Óvintézkedések invertáló terápiával