Hogyan lehet hidratálni az arcbőrt

Ha az arca úgy érzi, tanított, durva és kényelmetlen, akkor lehet, hogy kiszáradt bőr. A kiszáradt bőr egy egyedülálló kihívást jelent, amelyet leginkább két fronton kezelnek: belső és külső. A száraz bőr tüneteitől való eltérés esetén a kiszáradás jelei viszonylag könnyen diagnosztizálhatók. Olvassa el és tanuljon meg különböző módokon, amelyekkel viszonylagos könnyedséggel kezelheti ezt a közös problémát.

Diagnosztizálja a bőrt

Döntse el, hogy a bõr kiszáradt vagy megszáradt-e vagy sem, majd megfelelõen kezelje. Fuss az ujjadat az arcodon, éppen az arccsont alatt. Nézzen szorosan egy tükörbe. Ha finom vízszintes vonalakat látsz, akkor biztonságosan mondhatod, hogy kiszáradt.

A külső tényezők áttekintése.

Fókuszáljon az életmód belső tényezőire. Értékelje a tiszta víz mennyiségét naponta, majd tegye azt célba, hogy kortyoljon körülbelül 8 pohár vizet naponta. Ön is szeretne hozzáadni a gyógynövényeket a napi kvótahoz, miközben tartózkodik a koffeinmentes italoktól, amelyek csak tovább dehidrálnak.

Nézze át az étrendet és fontolja meg több Omega zsírsav-ételben, mint a lazac és a makréla, ami nemcsak a bőrödhöz, hanem a hajához és a körméhez is nagy szükség van. Kóstoljon extra szűz szerves kókuszolajjal, amely magas a Laurinsav és a közepes láncú Trigliceridekben, ami segít a bőr egyensúlyának visszaszerzésében, miközben visszaállítja a rugalmasságot és a szükséges komfort faktort.

Látogasson orvosához. Ha a bőrén a fenti lépések elvégzése után még mindig látható a kiszáradás jele, akkor előfordulhat, hogy jó ideje ellenőrizni a hormonjait. A csökkenő hormonok, az öregedés szinte elkerülhetetlen aspektusa a rugalmasság elvesztését eredményezheti a kollagén termelésének csökkenése miatt.

Óvja bőrét egy jó minőségű, titán-dioxidot tartalmazó fényvédővel, melynek célja, hogy tükrözze a káros UV sugarakat az arcodtól. Miközben tudjuk irányítani az étrendünket és az ivóvíz mennyiségét, nem mindig tudjuk elkerülni az elemeket. A kemény szelek, a nap és a hideg mind hozzájárulnak a bőrünk pusztításához.

Kerülje az alvóhelyet egy légkondicionált szobában. Ha ez nem reális, akkor helyezze a friss vizet a szobába. Ez a kis intézkedés visszaállítja a nedvességet a légkörbe.

Szereted a bőrödet – elkerüld a forró zuhanyzókat és fürdőket. Alaposan öblítse le az olajtartalmú fürdőtermékkel fűtött, langyos vizet.

Hidratálja naponta egy olyan terméket, amely a hialuronsavat tartalmazza – ezáltal drasztikusan növeli a bőr nedvességét.