Hogyan lehet borotválkozni az arcszőrzeteken a nőkön

A hirsutizmus miatt a nők felesleges testszőrzetet termelnek, beleértve az arcot is. A hirsutizmus következtében növekvő haj vastag, durva és sötét lehet, és sok nő számára kínos lehet. A borotválkozás jó módja annak, hogy gyorsan megszabaduljon a hajtól, bár gyakran meg kell tennie, hogy csökkentsék az arcán a férfias borostyán esélyét.

Meleg összenyomódás az arcra, törölközõvel meleg vagy meleg vízzel, majd legalább két percen keresztül a bõrön keresztül. Ez segít megnyitni a pórusokat, és lágyítani a hajat egy tisztább borotválkozás és csökkent rizikó a higított szőr.

Tegyen negyedéves mennyiségű jó minőségű borotválkozási zseléket a kezébe. Dörzsölje össze egy habot, majd alkalmazza az arcát. Fontos, hogy hidratáló borotválkozó zselét válasszon szappannal. Borotválkozásakor eltávolítja a bőr felső rétegét is: a borotválkozó gél akadályt képez a borotvaégetés megelőzésére. Választhat még egy nőies illatot is, így a borotválkozási élmény nem tűnik ennyire eredendően férfiasnak.

Válasszon egy új, éles borotvát, és gyorsan, rövid mozdulatokkal csökkenti a hajszálat. Miközben kísértésbe kerülhet, hogy a borotválkozás felfelé haladjon, az FDA azt javasolja, hogy a borotválkozás ugyanolyan irányban történjen, mint a haj növekedése, ezzel csökkentve a hízott szőrszálak kockázatát, különös tekintettel az arcon történő borotválkozásra.

Öblítse le a borotvakit, ha befejezte a borotvát. Ha bármilyen irritációt észlel, alkalmazzon 1 százalékos hidrokortizon-oldatot, javasolja az American Academy of Family Physicians.

Borotválkozás gyakran. A borotválkozás után az új növekedés tompán szegélyezett borostyánként jelenik meg, és nagyon érzékelhető lehet. A borotválkozás naponta, ha szükséges, vigye a bőrápoló kezelésébe.