Hogyan lehet a hüvely szárazságát javítani

A hüvelyi szárazság javulása, a menopauza gyakori tünete, akkor válik szükségessé, ha a tünetek fájdalmasak lesznek és zavarják az Ön életmódját. A Mayo Clinic becslése szerint a menopauzás nők 40 százaléka bizonyos tünetekkel jár, beleértve a hüvelyi viszketést, fájdalmat, vérzést, égést és szárazságot. A túlzott szárazság zavarhatja a nő szexuális aktivitását és hozzájárulhat a pszichológiai problémákhoz, például a depresszióhoz. Mivel a hüvelyi szárazság gyakran válik krónikussá a menopauza beiktatása után, az egyéni kezelési módszereket fel kell használni a megkönnyebbülés érdekében. A hüvelyi szárazság számos módon javítható.

Beszéljen az orvossal az ösztrogén krémek használatáról. Ezeket be kell illeszteni a hüvelybe, és kevesebb mellékhatást okozhatnak, mint a hormonpótló terápia (HRT). A krémek a hüvelyi szövetek megerősítésére és rugalmasabb állapotba helyezésére irányulnak, enyhítve a hüvelyi szárazságot. Még mindig vannak veszélyes mellékhatások, amelyek rákhoz vezethetnek, jelentette a Mayo Clinic, ezért gondosan tanulmányozza ezt az opciót orvosával.

Használja a homeopátiás gyógyszerszedést Sepia hüvelyi szárazságra, javasolja William Boericke-et a “Materia Medica és Repertory” című könyvében. A szepia ajánlott a menopauzában lévő nők számára, akik hüvelyi szárazsággal, viszketéssel, súlyos érzéssel találkoznak, mintha a méh esik Meleg, villog, ingerlékenység, szomorúság és a szexuális vágy hiánya. További információkért forduljon szakképzett homeopátiához, a szepia adagolási protokolljához és a menopauza kezeléséhez szükséges egyéb jogorvoslatokhoz.

Távolítsa el a parfümöket, az illatos szappanokat, a dózist, a folyadékot és a női higiéniai permeteket. Ezek a termékek hozzájárulnak a hüvelyi szövetek kiszáradásához, növelve a szárazság folyamatos problémáját.

Használja a kozmetikai minőségű olajokkal kevert gyógynövényeket a hüvelyi szövetek kezelésére és a szárazság megnyugtatására, javasolja az Egészségügyi útmutatót. A calendula vagy a comfrey által előállított saléták hasznosak és megnyugtatóak a szárazság, a viszketés és az irritáció szempontjából. Ezek a gyógynövények online gyógynövényes boltokban, az egészségügyi élelmiszerboltokban és a helyi gyógynövényektől kaphatók. Győződjön meg róla, hogy nem tartalmaznak más gyógynövényeket vagy kémiai adalékanyagokat. A kalendula antimikrobiális tulajdonságai segítenek a fertőzés elleni küzdelemben, a comfrey természetes összetevőt tartalmaz, amely segíti a hüvelyi egészséges szövetek regenerálódását. A hüvelynyílás körül könnyedén alkalmazható.

A phytoestrogenseket szója-, tofu- és lenmagtermékek formájában lehet enni. A University of Maryland Medical Center (UMMC) elmagyarázza, hogyan találhatók fitoösztrogének a szójaalapú élelmiszerekben, valamint a lenmagban és a lenmagban. Mindkét étel kimutatták, hogy csökkenti a menopauzás tüneteket, amelyek enyhítik a hüvelyi szárazságot, irritációt és forró villogást. Ahelyett, hogy olyan kiegészítőket használnának, amelyek nem mindig frissek, adj hozzá diéta alapú ételeket, például tofu, szójatej és szójabab, valamint lenmag és lenmagolaj.

Használjon olíva vagy kókuszolajat a hüvelyi bejárat külső oldalán és csak a szélén. Mindkét termék kiválóan alkalmas száraz, irritált szövetek megfiatalítására és a hüvelyi szárazság tartására. Kozmetikai minőségű olívaolaj áll rendelkezésre a gyógyszertárakban, és a kókuszolajnak tisztanak kell lennie, egyéb olajok és adalékok nélkül.