Hogyan kell kezelni a savas refluxot gyermekekben

Normális, hogy minden korosztály gyermekeinek megtapasztalják a savas refluxot – a gyomorsav mozgása a nyelőcsőbe a száj felé tart. Amikor a reflux olyan problémákat okoz, mint a mellkasi vagy a felső hasi fájdalom, fájdalom és gyulladás az orrmelléküregekben, a torok fájában vagy a rekedtségben, nevezett laryngitis, visszatérő tüdőgyulladás vagy nehezen kezelhető asztma, ezt nevezik savas reflux betegségnek. A savas reflux betegségben szenvedő gyermekek megkönnyebbülhetnek bizonyos ételek és italok, valamint a dohányzásnak való kitettség elkerülésével. Ha ezek a változások nem elégségesek, a kezelés kezelést igényelhet, és nagyon rossz esetben a műtétet.

Az élelmiszerek bevitelének és a mérgező anyagoknak való kitettség megváltoztatása az első lépés a savas reflux betegség gyermekek kezelésében. A csokoládé és a fűszeres ételek visszaesést okozhatnak, és ezek elkerülése segíthet a tünetek csökkentésében. Koffein vagy magas savtartalmú italok, például szóda, narancslé és palackozott jeges teák italok elkerülése szintén segíthet. A savas reflux betegségben szoptatott csecsemők javulást tapasztalhatnak, ha anyukájuk a tehenet és tojásokat a táplálékukból korlátozza. Sűrítő hozzáadása a baba formulájához nem csökkenti a gyomorra hagyó sav mennyiségét, bár megtarthatja a szájából. A dohányzás és a dohányzás utáni füst által okozott dohányzás elkerülése, valamint az alkoholfogyasztás, valamint a túlzott súlyt csökkentő túlsúlyos felnőttek esetében a hangsúlyt a gyermekek súlyosbítják, de ez az erőfeszítés bonyolultabb a gyermekekben, és nem szabad megpróbálni Anélkül, hogy először konzultálna gyermeke orvosával. A csecsemők akkor is kevesebb refluxot kapnak, amikor egyenesen állnak, vagy feküdnek a hasukon, de a hirtelen halálos kimenetelű halálos megbetegedés kockázata meghaladja a reflux problémáját, és a babák csak ébren és nyomon követhetően feküdhetnek a hasukon.

A savas reflux betegségben szenvedő gyermekeknél, akik továbbra is tüneteket mutatnak a korábban említett táplálkozási és expozíciós változások ellenére, gyógyszerek alkalmazhatók a gyomorsav és hatásainak csökkentésére. Az antacideket gyakran alkalmazzák a gyomorégés tüneteinek kezelésére felnőtteknél, de nem bizonyították, hogy gyermekeknél dolgozik. Ezenkívül a hosszú távú használat problémákat okozhat, ezért ezek a túltermelésre szánt gyógyszerek csak rövid távon használhatók gyermekek számára. A vényköteles gyógyszereket csak két fő osztályban alkalmazzák a savas reflux betegséggel szenvedő gyermekek kezelésére. A hisztamin-2 receptor antagonisták blokkolják a savakat termelő gyomorsejteket. A protonpumpa inhibitorok blokkolják a gyomorban a sav szekréciójának utolsó lépését. Mindkettő hasznos lehet, de nem kívánt mellékhatásokat is okozhat. Óvatosan vegye fontolóra gyermekének egészségügyi szolgáltatóját, mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdenél.

A savas reflux betegség legsúlyosabb tünetei esetén, akiknél más kezelés nem volt hatékony, a műtét figyelembe vehető. A leggyakoribb eljárást fundoplicációnak nevezik, és a nyelőcső alsó részének körül a gyomor felső részét borítja, hogy megpróbálja megállítani a savat a nyelőcső visszaszerzésétől. Jelentős kockázatot jelent ez az eljárás, és a gyermekeket gondosan átvizsgálják, mielőtt ezt a beavatkozást megvizsgálnák.

A savas refluxdal rendelkező gyermekek többsége nem lesz elég súlyos tünet a kezelésre. Ha azonban gyermeke ismétlődő savanyú ízű a szájban, visszatérő felső hasi fájdalom vagy mellkasi fájdalom, visszatérő laryngitis vagy sinusfertőzések, nehéz ellenőrizni kezelt asztma, nehézség vagy visszatérő tüdőgyulladás, keresse fel gyermeke egészségügyi szolgáltatóját hamarosan Megvitassák, vajon a savas reflux betegség lehet-e az ok. Orvosi tanácsadó: Jonathan E. Aviv, MD, FACS

Életmódváltozások

Gyógyszerek

Sebészet

Figyelmeztetések és óvintézkedések