Hogyan kell fogyni a tésztát

Ízes és könnyen elkészíthető, a tészta klasszikus étel, ha “szénhidrázás” vagy. És miközben nem szabad önmagát korlátlan tésztafélékkel táplálkozni, a tészta ételek beleillenek a fogyás tervébe. Csak gyakorolja az adag kontrollját, tegye az elegáns választásokat a tésztáról és a szószról, és zöldségeket adjon hozzá ahhoz, hogy teljes mértékben érezzék magukat, nehogy túl magas legyen.

Nézd meg a részed méretét

Ha tészta táplálkozik étrendben, az adag méretének mérése elengedhetetlen ahhoz, hogy elkerülje a túlfogyasztást. Egy csésze főtt spagetti például 221 kalóriát tartalmaz. Ez napi kalóriabevitelének körülbelül 12% -a, ha 1,800 kalóriás étrendben van, 15% -át az 1500 kalóriás étrendből, és 18% -át, ha 1,200 kalóriás étrendben vagy. Bár a mérsékelt kalóriatartással megengedheti magának, hogy megfosztja magukat attól, hogy megfogyatkozott, szemet gyönyörködtetve az adag méretével – és véletlenül több mint egy pohárral szolgál – képes felhalmozni a kalóriákat. Ha véletlenül 2 csésze tésztát eszel 1 csésze helyett, hetente háromszor, egy év alatt elegendő extra kalóriát fogyaszthat 10 kg zsírt nyerni.

Válassza ki az egész búzastapasztát

Válasszon 100 százalékos teljes kiőrlésű gabonából készült tészta egy nagyobb súlycsökkentő lehetőségért. A teljes kiőrlésű tészta valamivel alacsonyabb a kalóriáknál, mint a fehér tészta – egy csésze egészsajgós spagetti 174 kalóriával rendelkezik, szemben a fehér spagetti 221 kalóriával. Ez is sokkal magasabb a szálban, és 6 gramm / csésze, vagy napi negyedének egynegyedét kínálja, ami több mint kétszerese a fehér spagettiben található rostoknak. A magas rosttartalmú étrend után – még akkor is, ha nem tesz más változtatásokat az étkezési szokásokkal kapcsolatban – a súlyos fogyás miatt úton van, egy 2015-ös tanulmány az Annals of Internal Medicine jelentésekben. A teljes kiőrlésű tészta jelentős tápértéket is kínál, hogy megőrizze az egészséges táplálékot. Ez egy jelentős forrás a mangán, egy ásványi anyag, amely elősegíti a csont egészségét, valamint a szelén, egy antioxidáns, amely megakadályozza a sejtes károkat.

Zöldség hozzáadása a testsúlycsökkentéshez

Csomagolja be a tészta ételeket sok zöldséggel, hogy fogyókúra legyen. A legtöbb zöldség rendkívül alacsony a kalóriákban – például egy nagy cukkini például 55 kalóriát tartalmaz, és egy csésze spagetti squash körülbelül 40 kalóriát tartalmaz – de ételeket adnak hozzá az ételhez, valamint a testsúlycsökkentő rostot is; A magasabb kalóriatartalmú tésztáknak az alacsony kalóriatartalmú zöldségekkel való helyettesítésével néhány kalóriát takaríthat meg minden egyes adagban. Ez azért van így, mert a zöldséggel készült tészta 1-csésze adagja csak egy fél csésze tényleges tészta lehet, szemben az 1 csészés tészta zöldség nélkül, amely egy teljes csésze nagy kalóriatartalmú tésztát tartalmaz. Egyszerűen, ha a zöldségeket a tészta-adagolás jelentős részévé teheti, a súlyos kalóriákat megtakaríthatja, a Centers for Disease Control és Prevention részeként. Megkülönböztethetõ a különbség a mac és a sajt 540 kalóriás adagja és a zöldségekkel kevert mac és sajt 315 kalóriatartama között, a spagettissal spirálra vágott cukkini vagy sült spagetti tintapálcát adhatunk hozzá, párolt gombát és paprikát adunk penne- vagy spirális tésztához , Vagy keverjék a brokkoli és a karfiol makaróniával.

Válassz egy alacsony sós tésztaszózt a fogyásért

A választott mártás különbséget tehet egy viszonylag egészséges, fogyókúra-barát tészta étel és a kalória- és zsíros étel között. A legegészségesebb tésztához ragaszkodjunk a sima sima paradicsommártással. Egy egész csésze paradicsommártásnak mindössze 59 kalóriája van, így még ha sok mártást szeretne a tésztájára, akkor nem fogja megtörni a diétát. A krémes mártások viszont kalóriát tartalmaznak. Egy 1/2-csésze sajtmártással, például, 240 kalóriával rendelkezik. 18 gramm zsírt is tartalmaz, köztük 10 gramm egészségtelen telített zsír, amely összefügg a szívbetegséggel. Az Alfredo mártás egyik márkája 200 kalóriát és 20 gramm zsírt tartalmaz 1/2 pohárra. Kerülje, hogy a krémes vagy sajtos szószok rendszeres részét a diéta, és enni mérsékelt, mint ritka kezelésére.