Citromlevet, mézet és forró vizet köhögésre

Ha a köhögés éjszaka tartja magát, az alváshiány miatt még rosszabb lesz. Köhögését okozhatja az influenza, a gyakori hideg, a bronchitis, az asztma és számos egyéb betegség. Beszélje meg kezelőorvosával annak megállapítását, hogy az otthoni jogorvoslatok, például a citrom, a méz és a forró víz használata megfelel-e az adott állapotnak.

Jelentőség

Amikor köhög, a tested reagál a légutak és a torok irritálóira. Az izmok a membránon belül megpróbálják kijavítani az irritációt. Köhögés a szervezet számára előnyös, mert segíti a nyálkahártyát a mellkasból, de a folyamatos köhögés megnehezíti az alvást és a nap folyamán. A méz antioxidáns és antimikrobiális hatású. Ezenkívül az édessége stimulálhatja a salivációt és a nyálkahártyát a légutakban, ami természetesen enyhíti a köhögést. A citrom növelheti immunrendszerét. A citrom, a méz és a forró víz elfogyasztása segíthet megnyugtatni a torkot és lazítani a nyálkahártyákat, amelyek irritálhatják a légutakat.

Előnyök

A méz lehet hatékonyabb, mint a hatóanyag a legtöbb over-the-counter köhögéscsillapító és a köhögés szirup, amely tartalmaz dextrometorfán, szerint egy 2007-es tanulmány közzétett a “Levéltár a gyermekgyógyászatban és a serdülő orvoslás.” Amikor a mézet, a dextrometorfánt és egyáltalán nem kezelték 100 köhögéses gyermeknél, a szülők a leghatékonyabb kezelést a mézet értékelték.

Megelőzés / Solution

Forraljuk fel egy csésze vizet, majd keverjük 2 evőkanál. A méz. Préseljen egy kevés citromlevet a keverékben ízlés szerint. Ha nincs friss citromlé, használja az áruházban vásárolt citromlevet. A keveréket szükség szerint a nap folyamán itassa, hogy csökkentse a nyálkahártyát és elnyomja a köhögést.

Szakértői Insight

A méz Clostridium botulinumot tartalmaz, amely a botulizmus olyan formája, amely csecsemők ritka, de végzetes jellegű táplálékmérgezést okozhat, a Centers for Disease Control szerint. Ne adjon mézet 12 hónapos kor alatti gyermekeknek. A mézet 1 évnél fiatalabb gyermekek és felnőttek számára biztonságosan lehet enni.

Figyelem

Forduljon orvosához, ha köhögesz a zöld nyálkába, a köhögés több mint 100 fokos lázzal jár, sóhajt vagy lélegzõdni kezd. Hívja a 911-et, ha a nyálka vérrel van tüstölve, vagy vérzsírt viszket, vagy ha nyelési vagy légzési nehézségeket okoz. A citrom meleg vízben való édesítése segíthet a köhögés visszaszorításában, de ez nem segít a betegség okainak kezelésében.