Az ivás diéta zöld tea rossz neked?

A zöld tea népszerűsége miatt szerepet játszott bizonyos fogyás vizsgálatokban és gazdag antioxidáns tartalmában. A mesterséges édesítőszert tartalmazó palackozott zöld teát “étrend” zöld tea formájában forgalmazzák. Ironikus módon ezek az italok sokkal kevésbé antioxidánsok, mint a frissen főzött zöld tea. Annak eldöntéséhez, hogy a zöld tea fogyasztása rossz-e az Ön számára, fontolja meg, hogy a mesterséges édesítőszerre vonatkozó előzetes vizsgálatok növelhetik az étvágyat és hozzájárulhatnak az elhízáshoz.

A zöld tea a Camelia sinesis növény nem erjedt leveleiből származik, ugyanabban a növényben, amely fekete és oolong teát termel. A zöld tea gazdag antioxidáns tartalmát köszönheti a növény stresszhez való alkalmazkodásához. A napfény és a fotoszintézis folyamatának kezelése érdekében – a növények napfénytől energiát termelnek – a tea üzem nagy mennyiségű polifenol nevű vegyi anyagot fejlesztett ki. A polifenolok számos egészségügyi előnyökkel járnak. Antioxidáns hatásuk csökkentheti a krónikus betegségek kockázatát, és segít a súly fenntartásában. A diétás szódás fogyasztásához hasonlóan egyes emberek hajlamosak túlbecsülni az általuk megtakarított kalóriákat, ha mesterségesen édesített “diétás” zöld teát fogyasztanak, és túl sok kalóriát fogyasztanak.

Az előzetes kutatások azt mutatják, hogy a zöld tea elősegíti a fogyást és a zsírégetést, bár további kutatásokra van szükség. Az Agrárkutató Szolgálat szerint mindenféle tea italok készen állnak, és csak 5-10% -a lehet a főzött tea flavanoid szintje. A flavanoidok antioxidánsok, amelyek a zöld tea polifenol tartalmának részét képezik. Ez azt jelenti, hogy 5-10 üveg diétás zöld teát kell inni, hogy megkapja az antioxidánsok szintjét egy csésze frissen főzött zöld tea formájában. A diétás zöldség fogyasztása alkalmanként nem rossz neked, de a legtöbb ilyen termék nagyon alacsony a friss tea előnyös tulajdonságaiban.

A mesterséges édesítőszer növelheti az étvágyát és hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz, a 2008-as “Obesity” című kiadványban közzétett kutatás szerint. Noha további kutatásra van szükség, és nem világos, hogy az étkezési italok fogyasztása súlygyarapodást okoz, az édesítőszerek gyakori használata, beleértve a kalóriát nem tartalmazó édesítőszereket, túlzott kalóriát fogyaszt. Csakúgy, ahogy a fogyasztó édességek arra ösztönöznek több embert, hogy több élelmet fogyasztanak, a mesterséges édesítőszerek édes ízének ugyanaz a hatása lehet. Ha megpróbálja fenntartani a testsúlyát, vagy fogyni, az étrend fogyasztása zöld tea rossz lehet az Ön számára.

Ha diétás zöld teát fogyaszt a koffeinemeléshez, csalódást okozhat. A palackozott jeges zöld tea népszerű márkája csak 15 mg koffeint tartalmaz 16 oz-ban. szolgáló. A sült zöld tea 24 mg-ot tartalmaz 6 oz-os adagban. Csésze, a MayoClinic.com szerint. A saját zöld tea elkészítése és hűtése a palackozott italok költségének töredékéért egy mesterséges összetevőktől mentes italokat eredményez, és egy újrahasználható palackot használ a diétás ital csökkentésére. A szerves zöld teák peszticidmentes opciót biztosítanak, és az ökológiai termesztésű növények általában általában antioxidánsoknál magasabbak.

Háttér

Zöld tea

Hatások

szempontok