Alacsony nátrium éttermi ételek

Az alacsony nátriumtartalmú diétát néha korlátozónak érzik. Az étkeztetés szórakoztató és élvezetes, nem gondolod, hogy ezt a nátriumot nézed. Bölcseknek kell lenned a helyekről, ahol eszel, és az ételeket, amelyeket választasz, de az egészséges választás egyszerűbbé tehető egy kis tudással.

Ha figyeled a nátrium-beviteledet, a gyorsétteremben tett utazás nem a legjobb választás. A HelpGuide.org webhely szerint a gyorséttermi éttermek elemzése szerint az elemzett ételek 57 százaléka meghaladja a napi 1500 ajánlott napi ajánlatot. Azonban, ha egy gyorsétteremben kell enni, vághatja le a sót. Mindig speciálisan rendelje meg az elemeit. Például kérje meg sült nélküli sült krumplit vagy egy főételet az oldalán levő mártással. Azt is kérheti, hogy az ételét fűszerezés nélkül szolgálják fel, ami extra nátriumot tartalmaz. Végül, győződjön meg róla, hogy kap egy alacsony nátriumot öltözködés, mint az olaj és az ecet, amikor rendel egy saláta, és azt szolgált oldalán.

Ha az éttermet, ahol étkezik, egy salátabárral rendelkezik, akkor válassza ezt a hagyományos menüelemet. A salátabár lehetővé teszi, hogy ellenőrizze, mit eszik, ami azt jelenti, hogy korlátozhatja a nátrium bevitelét. A saláta bárján legeltetve válasszon friss gyümölcsöt és zöldséget, és ne készítsen előkészített salátákat, például makaróni salátát. Kerülni kell a magas nátrium-bűnösöket, mint például az olajbogyó, a hideg vágás, a pepperoni, a kruton, a vetőmag és a savanyúság. Stick egy zöldes zöldséges saláta friss zöldségekkel és alacsony nátrium-saláta öltözettel. A legtöbb ecet alapú kötés alacsony nátriumtartalmú, ezért válasszuk ki azokat a krémes, vagy akár alacsony zsírtartalmú öltözetet.

Mi a pénteki pizza nélkül? Ön is élvezheti a szelet a kedvenc pizza anélkül, hogy feláldozza az alacsony nátrium diéta. Válasszon egy pizzát, amely kevés szósszal rendelkezik, és kérje meg az éttermet, hogy lehetőség szerint készítsen részleges sovány mozzarélt a teljes tejsajt helyett. A toppings, válassza a zöldségeket, és elkerülje a sós lehetőségeket, mint a kolbászt, pepperoni, szardella és olajbogyó.

A menü egy étteremben történő megvizsgálásakor bizonyos zümmögő szavakat kereshet az elemek főzésével kapcsolatban, amelyek segítségével megismerheti, mennyi nátrium tartalmaz. Keressen olyan húsokat, amelyeket grillezett, pirított vagy pirított. Ha az elemet mártással szolgálják fel, kérdezd meg, hogy mi a mártás, és ha lehet az oldala. Ha egy mártás szója, mártás, au jus vagy más típusú húslevest tartalmaz, akkor valószínűleg nagy a nátrium. Miután egy mártást szolgált az oldalon, lehetővé teszi, hogy kiszámítsa az esedékes mennyiséget. Az előételek és a desszertek kiválasztása szintén figyelembe veszi a nátrium bevitelét. Az étvágygerjesztőhöz mindig hajlamosak valamit friss gyümölcsökkel vagy zöldségekkel. Kerülje az sült tételeket, vagy sok sajtot vagy mártást. Hidd el vagy sem, a desszert nagy mennyiségű nátriumot is tartalmazhat. Válassza ki a sörétet, a sorbetet, a pudingot, a süteményeket vagy a piskótat, a süteményeket és a süteményeket.

Úgy tűnhet, hogy nincs lehetőség arra, hogy a nátriumot egy kínai étteremben korlátozzák, de kitalálhat egy módot arra, hogy alacsonyabb nátriumot tartalmazó ételt fogyasszon. Mindig kapja meg az ételét. A legtöbb kínai étterem szinte az összes előételét gőzölheti. Válasszon baromfi-, szója- vagy növényi ételeket marhahús vagy tojás fölött. Hagyja el a mártást, vagy kérdezze meg az oldalát, és tegye édes és savanyú, chili vagy fokhagymás mártással, mivel ezek a legalacsonyabb nátrium opciók.

Gyorsételek

Salátabár

Out for Pizza-nél

Jó étkezés

Kínai étel