Alacsony glutén diéta

Ha olyan állapotod van, mint a lisztérzékenység, akkor a gluténmentes kezelés nem igazán választási lehetőség – hosszú távú egészséged súlyos veszélyt jelenthet, ha továbbra is glutént fogyasztanak. Másrészt talán úgy gondolja, hogy jobban érzi magát, vagy elveszítheti a súlyát, ha csökkentené a glutént az étrendben, függetlenül attól, hogy teljes mértékben gluténmentes-e. Bármi legyen is az oka, fontolja meg a kapcsolódó táplálkozási és egészségügyi problémákat.

A glutén elsősorban a gabonákban található fehérje. Bár a búza valószínűleg a legelismertebb gluténforrás, más szemek, mint a rozs, az árpa és a tritikálé – a búza és a rozs közötti kereszt – tartalmaznak glutént is. A kenyér és a tészta lehet az első dolog, amikor a gluténtartalmú élelmiszerekről van szó, de a glutént különböző elkészített ételekben, például szója és egyéb szószok, levesek, gabonafélék, sajtok és kényelmes ételek fogyasztják. A lisztérzékeny személyektől eltérően, akiknek óvatosnak kell lenniük, hogy elkerüljék az ételt még egy kevés gluténnel is, csökkentheti a dietet tartalmazó glutént.

Indítsa el a táplálkozási változásait a búzával készített ételek pótlásával. A búzaalapú reggeli gabonák helyett próbálkozzon például a quinoa vagy a hajdina gabonafélékkel. A zselé étel egy másik lehetőség egy alacsony glutén diéta mellett, de a feldolgozás során ne tegye ki a búzalisztet. Kukorica, köles, rizsliszt, szójaliszt és cirok használható sütéshez. Mivel Önnek nem kell gluténmentesnek lennie, lehetősége van arra, hogy elkészítse az elkészített fűszereket és a kis mennyiségű glutént tartalmazó ételeket.

A szemek nem minden egyenlőek. Nem csak glutén, hanem egyéb tápanyagok, például vitaminok kérdése. Néhány gluténmentes termék finomított szemcsékből áll, amelyek szálas és vitaminos anyagokból, például vasból, folsavból, tiaminból és B-12 vitaminból állhatnak, a “Scientific American” márciusi cikk szerint. Gluténmentes termékek jellemzően Nem dúsított, és extra cukrot és zsírt is tartalmazhat a textúra javításához, a CNN Health weboldalának 2011. áprilisi cikke szerint. Ha lehetséges, válassza az egész gabonaműhelyet, és olvassa el a címkéket. Különös figyelmet szentel az általános táplálkozásnak, nem csak a glutén mennyisége az étrendben.

Az étkezési szokások megváltoztatása nem könnyű, de megéri, ha a kifizetés jobb egészség. A CNN Health megjegyzi, hogy az amerikaiak körülbelül 10% -a glutén érzékenységgel bír, ami nem olyan súlyos, mint a cöliákia, de olyan tüneteket okozhat, mint a fejfájás, a fáradtság, az izomfájdalom és a bőrkiütések. A glutén mennyiségének visszaszorítása a táplálkozásodban e tünetek csökkenéséhez vezethet. Ha úgy gondolja, hogy glutén érzékenysége vagy cöliákja van, forduljon orvosához.

A glutén keresés

Módosítások végrehajtása

Táplálkozási kérdések

A kifizetés