Tüdőharc léggömbökkel

A megfelelő tüdőkapacitás lehetővé teszi a kitartó sportolókat, mivel a tüdőt elégséges oxigénnel elégíti ki a szervezet szükségleteinek kielégítésére. Az olyan fizikai tevékenységek, mint a futás, úszás és futball, “aerobic” gyakorlatok alatt vannak osztályozva, az “aerobic” szó pedig szó szerint a levegőre vonatkozik. A tüdő, az izmokhez hasonlóan, gyakorolhatja a működést és a képességet a rendszeres testmozgás vagy a léggömbök felrobbantásával. A tüdőkapacitást közvetlenül befolyásolják bizonyos feltételek, például az életkor, a nem, a méret és az egészségügyi állapot.

Léggömb edzés

Egy egyszerű tüdőkapacitást eredményező testmozgás naponta egy bizonyos mennyiségű léggömböt felrobbant. A léggömbök felrobbantják az áthaladást és a diafragmát és a bordázatot. Ez lehetővé teszi a tüdő számára az oxigén felszívódását, a kémiai összetétel megváltoztatását, miközben még a tüdőben van, és a szén-dioxidot kilélegzik. A léggömb fújja, miközben hatékonyan gyakorolja a tüdõképességet a tágulásra és a levegõ befogására, nem befolyásolja a tüdõben található alveolák méretét vagy számát. Az alveolák légzsákok, amelyek a kilégzéskor és az oxigén belélegzés során a vérben leválasztják a széndioxidot.

A légrugók felrobbantásának előnyei

Minél több oxigént szállítanak a testnek a testmozgás során, annál hosszabb ideig képes a edző anélkül gyakorolni a lélegzetet és fáradtságot. Az oxigén a szén-dioxid eltávolításával helyreállítja az energiát a sejtek és az izmok számára. Ha sok oxigént képesek feldolgozni a tüdők, az izmok energiaforrásokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik az edzők számára, hogy folytassák az edzést. A 10 vagy 15 léggömb felrobbantásának napi elkötelezettsége folyamatosan növeli a tüdő kapacitását, és erősíti a tüdő elegendő oxigénellátását.

Léggömbök és légzőszervi izmok

A léggömbök felhajtása a légzőizmokat, az izmok egy csoportját végzi, amelyek a mellkasi dimenziókat egyes légzési szakaszokhoz igazítják. Az alapvető légzőizmok a membrán, a belső interkostális és a külső interkostális. Kiegészítő izmok vagy izmok, amelyek hozzájárulnak a bordák felemeléséhez, hogy a tüdők kiborulhassanak és levegőt vegyenek fel, gyakran használják erőteljes fizikai aktivitásuk során, például súlygyakorlás, stresszes helyzetek vagy asztmás rohamok esetén. Folyamatosan felrobbantva több léggömböt, egymás után hatékonyan gyakorolja ezeket az izmokat, tüdőképességet és állóképességet épít.

Vigyázat

Bár az egészséges embereknek általában nincsenek problémák a légzőkészülékek légzésére a tüdő kapacitásának növelése érdekében, néhány mellékhatás általában előfordul, ami több embert érinthet, mint mások. A szédülés és a szédülés a két tünet, amelyeket leginkább a léggömbök felrobbantja. Ezek az érzések általában abbahagyják, amint abbahagyják a ballon felrobbantását. Ahogy a tüdő kapacitása nő, ezeknek az érzéseknek könnyebbnek és végül eltűnnek. Ha egy léggömb nehéz felfújni, ne erőltesse a ballont. Ehelyett próbáljon meg nyújtani az inflációs nehézségek csökkentése érdekében.