Rendben van, ha nem szeretem a zöldségeket terhesség alatt?

Ha terhes vagy, a baba az összes olyan egészséges tápanyagra támaszkodik, amelyet megfelelően fejlesztenie kell. A megfelelő táplálkozás és a kiegyensúlyozott étrend különösen fontos a terhesség alatt – és a zöldségek elengedhetetlenek. A jó hír az, hogy a zöldségeket különféle módon fogyaszthatja el, ezért a megfelelő táplálkozásnak nem kell egy kis munka.

A Maryland Egyetem Orvostudományi Centruma szerint a legtöbb embernek 4-5 adag zöldséget kell fogyasztania naponta, vagy két és fél pohárral. Ez különösen fontos a terhes nők számára. Egy adag változhat, ezért ügyeljen arra, hogy figyelembe vegye a zöldség formáját. Például egy lombos zöld zöldség, mint a kelkáé, egy csésze – még akkor is, ha fel van vágva és főzve. Azonban egy adag apróra vágott zöldség, mint a kockára vágott sárgarépa, egy fél csésze.

A babának szüksége van bizonyos vitaminokra és egyéb tápanyagokra, hogy megfelelően fejlődjön, gyakran a legjobb forrása ezeknek a tápanyagoknak a zöldség. A baba által igényelt tápanyagok közé tartoznak az A és C vitaminok, a folsav, a vas és a magnézium. Miközben a bevitelt kiegészítheti vitamin-tabletta vagy kiegészítő kiegészítésével, ha csökkenti a zöldségfogyasztást, akkor jelentősen nagyobb valószínűséggel növeli az egészségtelen élelmiszerek fogyasztását. Az egészségtelen és a rozsdás ételek, miközben feltöltik őket, nem biztosítják a táplálékot, amelyre szüksége van a baba fejlődéséhez.

A March of Dimes azt javasolja, hogy változtasson a fogyasztott zöldségeken, különösen terhesség alatt. A sült burgonya a zöldségek kiszolgálásának számít, de vigyázzon, hogy ne adagoljon túl sok vajat vagy tejfölt, amely nagy zsírtartalmú. A kelkéből, a spenótból és a romaine salátaból készült saláta jó táplálékot biztosít, és áfonyával, diófélékkel és más egészséges ételekkel ízlelheti a salátát, hogy jobban ízletes legyen. Próbáld meg a spárgát vagy a brokkolyt az olívaolajban és a fokhagymában, ha a zöldség jól tapad, jó ízű lesz, miközben még mindig egészséges az Ön és a baba számára.

A zöldséglevek sok olyan tápanyagot is biztosítanak, amelyet a babának szüksége lesz. Próbálj meg távol tartani a sok cukrot tartalmazó gyümölcslevet, miközben édesebb ízűek, ők nem olyan egészségesek. Gyümölcslé, amely 100 százalék gyümölcsöt is jó italt. Többet lehet enni a gyümölcsökből, mint a zöldségeket, de naponta ötnek kell lennie.

Ajánlást

fontosság

Fajta

gyümölcslevek