Over-the-counter gyógyszerek a magas vérnyomás és a koleszterin

A magas koleszterinszint és a magas vérnyomás megnöveli a szív- és érrendszeri problémák, köztük az ateroszklerózis, a stroke és a szívroham kialakulásának kockázatát. Vannak over-the-counter gyógyszerek és kiegészítők, amelyek segítségével csökkentheti koleszterinszintjét, vérnyomását vagy mindkettőt. Ezeket a kiegészítőket nem szabad az orvos számára történő alternatívának tekinteni, ezért kérjük, beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen kiegészítést vagy over-the-counter gyógyszert szed.

A halolaj egyfajta zsírokban gazdag, omega-3 zsírsavakként. Az omega-3 zsírsav bevitelének növelése számos előnye van a kardiovaszkuláris rendszernek, beleértve a csökkent vérnyomást, az alacsonyabb triglicerideket és a megnövekedett HDL-t vagy “jó” koleszterint. A halolaj még nehezebbé teszi vérének vérzését, ami tovább csökkenti a szívroham vagy a stroke kockázatát. Mivel a halolaj magas dózisokban vagy bizonyos gyógyszerekkel történő bevételét okozhatja vérzési rendellenességek, beszélje meg kezelőorvosával a halolaj felvétele előtt.

A niacin, más néven B-3-vitamin is hatásos a rossz koleszterinszint kezelésében. Ha szedik a niacint, a HDL szintje emelkedik, és az LDL vagy a “rossz” koleszterin szintje csökken, a Maryland Egyetem Orvosi Egyeteme kijelenti. Bár a niacin nem csökkenti közvetlenül a vérnyomását, növelheti a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek hatékonyságát. Niacin-t vásárolhat over-the-counteren, de súlyos mellékhatásokat okozhat, beleértve az émelygést, az öblítést és a májkárosodást, ezért beszélje meg kezelőorvosával a niacin alkalmazása előtt.

A fokhagyma olyan táplálék, amelyet fokhagymakivonatokká alakíthatnak, kiegészítőként is rendelkezésre állnak. Az Országos Kiegészítő és Alternatív Medicina Központ szerint a fokhagyma-kiegészítők fokozása csökkentheti a vérnyomást. Bár a fokhagyma nem tűnik hatékonynak a koleszterinszintek közvetlen csökkentésében, valószínűleg lelassíthatja vagy megakadályozhatja az ateroszklerózist, ami a magas koleszterinszint fő szövődménye. Beszéljen orvosával, mielőtt fokhagymát vagy egyéb gyógynövény-kiegészítőt szed.

A Psyllium hámok a Plantago ovata növényből származó rostok. Az oldódó rostbevitel növelése a psyllium fogyasztásával megnehezíti a belek elnyelését a koleszterinben, ezáltal a testből kiszivárog, és ezáltal csökkenti a vér koleszterinszintjét. A Psyllium csökkenti a vérnyomását, ha szójafehérjével kezelik, magyarázza a Medline Plus. A Psyllium okozhat puffadást és gázt, és zavarhatja egyes gyógyszerek felszívódását, ezért beszélje meg orvosával, mielõtt a psyllium kiegészítõket szedné.

Hal Olaj

Niacin

Fokhagyma

Psyllium