Letargikus tünetek gyerekeknél

Ha a gyermeke normálisan tele van energiával, akkor a letargia tünetei megmutathatják Önt abban, hogy egy mögöttes egészségügyi állapotot tapasztal. Bár a letargia hasonlít a fáradtságra, tipikusan kíséri a mögöttes ok, ami túlmutat néhány perc alvás éjszakán kívül. A letargia egyes körülményeinek megértése segíthet meghatározni, hogy a gyermeknek orvosnak kell-e utaznia.

Jelentőség

A letargarás számos magatartást vonhat maga után. Ezek a mozdulatlanságtól a fáradtságig terjednek. A letargiás gyermekek fáradtaknak tűnhetnek, vagy hiányozhatnak az általában birtokolt energia. A letargarást mentális változások kísérhetik, például a szokásos tevékenységek iránti félelem, vagy az általános szomorúság vagy depresszió érzése.

Betegség

A letargia oka a betegséggel kapcsolatos gyakori tünet az, hogy a szervezet extra energiát igényel a vírusos, bakteriális, gombaellenes vagy egyéb fertőzés elleni küzdelemhez. Az energiát antitestek vagy immunglobulinok előállítására használják fel a fertőzés felszámolásához. Bár a letargia egyedüli tünete ritkán vészhelyzetnek számít, ez lehet az egyik első jel a gyermeked megbetegedése, a Better Medicine webhely szerint.

A betegség megjelölése

A letargiás gyermekek kapcsolatban állhatnak az allergiától kezdve a meningitiszig terjedő betegségekkel. Figyeljetek gyermekeit a letargia kísérő tüneteire, beleértve a nappali alvást, hideg érzékenységet, duzzanatot, köhögést, székrekedést, szorongást, étvágytalanságot, légszomjat vagy izomgyengeséget. Beszéljétek meg ezeket és egyéb tüneteit, amelyeket megfigyelhet a gyermek orvosa, aki ezután fizikai vizsgálatot végezhet, amely magában foglalhatja gyermekének szívverését, gyermeke torkát vagy vérvizsgálatot. Mivel a gyermeke immunrendszere még mindig fejlődik, ne feledje, hogy a betegségek előfordulnak, de szükség esetén orvosi konzultációra van szükség, és szükség esetén korai beavatkozást tud biztosítani a további komplikációk megelőzésére.

Figyelem

A letargia orvosi vészhelyzet, amikor a gyermek úgy tűnik, hogy olyan kómában áll, amelyben nem válaszol a kérdésekre, beszél vagy mozog. Ez azt jelzi, hogy gyermeke súlyosan beteg, és azonnali orvosi ellátást igényel. Ne feledje azonban, hogy a letargia kísérő egyéb tünetei, például a gyermeke egyszerűen nem úgy viselkedik, mint a megszokott önmagát, még mindig indokolhatja az egészségügyi szolgáltató irodájába való utazást.