Hogyan készítsünk teát a hibiszkusz virágokból

A hibiszkusz tea olyan élénk színekkel rendelkezik, mint a virágok, és áfonyaszerű ízű. Ez a vörös gyógynövény tea elősegítheti egészségét. A “Journal of Alternative and Complementary Medicine” című 2009. évi tanulmány megállapította, hogy a hibiszkusz tea segíthet a magas vérnyomás, a vércukorszint és az alacsonyabb koleszterinszint csökkentésében. Csésze ezt a teát szárított, laza hibiszkusz vagy teáskabinnal, vagy készíts saját teát friss hibiszkusz virágokkal. Ha friss virágokat használ, nézze meg egy virágkereskedővel vagy a gyógynövény-kereskedővel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez a megfelelő fajta. Nem minden hibiszkusz növényt használnak teára.

Vásárolj szárított hibiszkusz teát. Válasszon olyan fajta, amely tiszta hibiszkusz, és nem tartalmaz hozzáadott fekete teát vagy más teát. Ez a gyógytea teáskannában vagy laza formában kapható. Ha friss hibiszkuszvirágot használsz, távolítsd el az egyes virágok középpontját, így csak a virágok alatt levő szirmok és zöldpisztoly marad.

Húzzon 2-3 csésze vizet egy vízforralóban, és forraljuk fel. Helyezze a hibiszkuszot edénybe, és öntsön rajta a meleg vizet. Meg kell látnod, hogy a virágok pirosra vagy lila színre engednek.

Hagyja a hibiszkusz teát kb. 10 percig meredni. Hosszabb ideig készítse el a teát egy erősebb ízért, vagy egy rövidebb ideig könnyebb teát.

Öntsük a teát egy pohárba. Használjon szitát, ha laza hibiszkusz teát vagy friss virágokat használ. Keverjük össze egy kanál cukrot vagy mézet, hogy édesítsük, ha kívánjuk, vagy ízesítjük a frissen préselt lime juice-t.