A keresztesvirágú zöldségek miatt kaptárak vannak

A csalánkiütés a bőre olyan, mint egy kiütés. Gyakran viszkető, a csalánkiütéseket különböző behatások okozhatják, beleértve a rovarcsípést, a gyógyszereket, az allergiát, a szélsőséges hőmérsékleteket és a stresszt. Egyes ételek szintén hozzájárulhatnak a bőrproblémádhoz, különösen az olyan élelmiszerekhez, amelyek magas szaliciláttartalmúak, mint pl. Sok cruciferus zöldség.

Cruciferous Vegetables

A keresztesvirágú zöldségek táplálkozási értékeikről és magas antioxidáns tartalmáról ismertek. Ha azonban hajlamos a csalánkiütésre, akkor több keresztező zöldség fogyasztása ronthatja a bőr problémáját. A keresztes zöldségek közé tartoznak a brokkoli, a káposzta, a karfiol, a kelbimbó, a káposzta és a bok choy. Sok ilyen zöldség magas szalicilát tartalmú. A szalicilátok egy természetes kémiai anyag, mely számos zöldségben, gyümölcsben, fűszernövényben, fűszerekben, teákban és diófélékben megtalálható.

Magas szalicilátos Cruciferous Vegetables

A magas szaliciláttartalmú magas vérszegény zöldségeket, köztük a brokkolyt, a brokkolint, a karfiolt és a radicchio-t, a királyi herceg Alfred Kórház Allergiai Egysége szerint Sydney-ben, Ausztráliában mutatják be. Kerülje el ezeket a keresztesvirágú zöldségeket, hogy csökkentse a szalicilát bevitelét és jobban kezelje a csalánkiütéseket.

Alacsony szalicilátos Cruciferous Vegetables

Bár a bok choy, a brüsszeli kelkáposzta és a káposzta szintén a keresztesvirágú növényi családhoz tartoznak, elhanyagolható szaliciláttartalmúak, és valószínűleg nem járulnak hozzá a csalánkiütéshez. Ezeket a zöldségeket felveheti anélkül, hogy aggódna a bőr állapotának romlása miatt.

Egyéb magas szalicilátos zöldségek

Sok más élelmiszer tartalmaz szalicilátot, és súlyosbíthatja a csalánkiütéseket. Találkozó regisztrált dietetikussal, akinek tapasztalata van a csalánkiütéses emberekkel, segíthet megtalálni az ételeit a keresztesvirágú zöldségek mellett, ami szintén problémát jelenthet. A keresztezett zöldségek mellett a zöldségek, mint például a paradicsom, gombák, olajbogyók, avokádó, paprika, articsóka, kukorica és hagyma magas szaliciláttartalmú.

Az alacsony szalicilátkristálysárga zöldségek mellett, amelyek közé tartozik a bok choy, a kelbimbó és a kelkáposzta, zöldsaláta, zeller, fokhagyma, póréhagyma, rutabaga és babcsíra is fogyasztható. Ezek a zöldségek még akkor is biztonságban vannak, ha olyan csalánkiütéssel rendelkezők vannak, akik nagy érzékenységet mutatnak a szalicilátokkal szemben.

Biztonságos alacsony salicilátos zöldségek