Mogyoróvaj és trigliceridek

A magas vér trigliceridszintje növeli a szívroham vagy a stroke kialakulásának kockázatát. Az ételei, amelyek telített zsírral, transzzsírral és cukorral rendelkeznek, növelhetik trigliceridszintjüket. A rendszeres kereskedelmi márka mogyoróvaj tartalmaz telített zsírt és cukrot, de biztonságosan bevenni egy diétába, amely a triglicerid szintjének csökkentésére irányul.

A koleszterin szintjét – és a szív egészségi állapotát – háromféle lipid érinti a vérben: alacsony sűrűségű lipoprotein koleszterin, nagy sűrűségű lipoprotein és trigliceridek. Az LDL vagy a “rossz” koleszterin és a trigliceridek, egyfajta zsír, eltömítik az artériákat. A HDL vagy a “jó” koleszterin segít az LDL-koleszterin és trigliceridek eltávolításában az artériából. A cél az LDL-koleszterin és a trigliceridek alacsony szintjének és a HDL magas szintjének megtartása. Az egészséges triglicerideknek mérniük kell a 150 mg / dl vagy annál kisebb értéket. 2011 áprilisában az American Heart Association 100 mg / dl-re csökkentette a trigliceridre vonatkozó ajánlását. A 200 mg / dl-nél nagyobb triglicerid szint magas kockázatot jelent a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásához, és az 500 mg / dl feletti szintek nagyon magas kockázattal járnak.

Az American Heart Association szerint az étrend és a testmozgás 50% -kal csökkentheti a triglicerideket. Az ajánlott étrend legfeljebb 16 gramm telített zsírt és legfeljebb 2 gramm transzzsírt tartalmaz naponta. Két evőkanál mogyoróvaj tartalmaz körülbelül 3,4 gramm telített zsírt és elhanyagolható mennyiségű transz zsírt. Bár a kereskedelmi márka földimogyoró vaj hidrogénezett zsírt tartalmaz – transz-zsír forrása – ez az összeg kimutatható Timothy H. Sanders által vezetett Agricultural Research Service tanulmány szerint, amelyet az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma 2001 júniusában jelentett be.

Az American Heart Association azt is javasolja, hogy a hozzáadott cukortartalmú ételekből származó kalóriákat a diétánk 5% -át 10% -ára korlátozzák – napi körülbelül 100-200 kalóriát, 2000 kalóriás napi étrend alapján. A 2 evőkanál mogyoróvaj adagolás csak 2,95 gramm cukrot tartalmaz, ami kb. 12 kalóriát tartalmaz. A mogyoróvaj is szív-egészséges telítetlen olajokat, például olajsavat tartalmaz. Az ARS vizsgálatban az olajsav mennyisége a mogyoróvaj esetében a teljes tömeg 19% -áról 27% -ra változott.

Magában foglalhatja a mogyoróvaj egy trigliceridbarát étrendben, amely magában foglalja a magas rosttartalmú élelmiszereket is, mint pl. A teljes kiőrlésű gabonát, a gyümölcsöket és a zöldségeket. Próbálja meg a mogyoróvajat többszörös kenyéren, banán, körte vagy alma szeletekkel vagy zellerzel. Fenntartja az egészséges testsúlyt, és hetente legalább 150 perc mérsékelt edzést kap. Ha csökkentené a vérnyomását, válassza a mogyoróvaj alacsony nátriumtartalmú fajtáit. A rendszeres mogyoróvaj körülbelül 146 mg nátriumot tartalmaz 2 evőkanálnál A magas vérnyomással rendelkezőknek napi 1500 mg-ot kell korlátozniuk.

Egészséges trigliceridszintek

Telített zsír és transzzsír

Cukor

szempontok