Minimális étrend

A minimális étrend követése azt jelenti, hogy csak a tápanyagokat kell megélni, és csak a testnek szüksége van a kalóriák működéséhez. Bár az alacsony kalóriatartalmú étrendhez hasonló, az étkezés minimális szintje magában foglalja az étkezések és rágcsálók minden aspektusát, hogy valóban megszüntesse az összes felesleget. Ez egy közös stratégia a fogyásnak, de más emberek megpróbálják azt, hogy egészségesebbé váljanak és meghosszabbítsák az életüket.

Előnyök

A minimális étrend olyan ételeket tartalmaz, amelyek rendkívül alacsonyak a kalóriákban, például friss zöldségekben és gyümölcsökben. A MyPyramid.gov kijelenti, hogy ezek az élelmiszerek csökkenthetik az elhízás kockázatát, valamint csökkentsék a stroke, szívroham, cukorbetegség, rák, vesekövek és csontvesztés kockázatát. Továbbá a BBC News egyik jelentése szerint Dr. Louis Leonie Heilbronn, a Louisiana Állami Egyetem kutatója egy tanulmányt vezetett be, amely szerint az elhúzódó kalória-restrikció az emberek öregedési markereinek többségét megfordította.

hátrányai

A minimális étrendnek hatalmas előnyei lehetnek, de nem negatív. Az “USA Today” című cikkben John Phelan UCLA evolúciós biológus megjegyezte, hogy a minimális étrend közel van az éhezéshez, és hogy az ezt követő emberek következetesen tapasztalják a kopaszságot és a libidó elvesztését. Az ételek szerelmeseinek, a kalóriák ilyen drámai módon történő csökkentése különösen nehéz lehet, mert desszertek, harapnivalók és egyéb csemegék nélkül mennek.

Jellemzők

Az Országos Egészségügyi Intézmények kijelentik, hogy a kiegyensúlyozott táplálék nem zsíros tejtermékeket, sovány fehérjéket, teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöt és zöldséget tartalmazó napi adagokat tartalmaz, és a legtöbb ember, aki minimális mennyiségű kalóriát, zsírt, fehérjét és szénhidrátot fogyaszt, betartja ezeket az ajánlásokat. Az általuk elfogyasztott élelmiszer mennyiségét. Mások ragaszkodnak főleg nyers zöldségekhez és salátákhoz, hogy nagyobb mennyiségű ételt fogyasszanak sok kalória nélkül. Néhány ember, akik a minimális étrendet követik, enni a kis ételeket a gyorsételek és más kalóriatartalmú lehetőségek közül, és kevés egyéb.

szempontok

A Weight-Control Information Network szerint a minimális étrendet néha fogyasszák az elhízott vagy túlsúlyos betegekben. Egy orvosilag felügyelt minimális étrendben az emberek elveszthetik akár öt fontot is. heti. Sikeresen működik olyan kevés kalóriával, akár napi 750-1000, nem ajánlott olyan személyek számára, akik nem rendelkeznek orvosi felügyelet mellett.

Figyelem

Több kutatásra van szükség annak ellenőrzésére, hogy a szélsőséges kalóriatartalom korlátozása és a minimális étrend képes-e meghosszabbítani az emberi életpályákat vagy az ellenkező irányú öregedési hatásokat. Az ilyen alapvető étrend nem mindenki számára előnyös, különösen azoknál, akik alulsúlyoznak vagy krónikus betegségben szenvednek. Egyesek, akik követik a minimális étrendet, alultápláltságot vagy tápanyaghiányokat tapasztalhatnak, ha nem kapnak megfelelő egyensúlyt a vitaminok és ásványi anyagok között. Mielőtt megpróbálna egy minimális étrendet súlycsökkentő módszerrel vagy bármilyen új táplálkozási terv megkezdésével, beszéljen orvosával.