Jó az alacsony kalóriatartalmú diéta számára?

Az alacsony kalóriatartalmú étrend után a cukor bevitel korlátozott. Ez magában foglalja a cukrozott ételeket és italokat, például kávét, teát, nem étkezési szódát, gyümölcslevet és sportitalokat. A cukor kalóriát tartalmaz, ez fogászati ​​problémákhoz vezethet, és triglicerid szinteket emel a vérben. A cukor-alternatíva, például a Splenda használata jó ötletnek tűnhet alacsony kalóriatartalmú étrend esetén, de még a mesterséges édesítőszereket is mérsékelten kell fogyasztani.

A Splenda, amelyet szukralóznak is neveznek, a cukor magas feldolgozásával készül a kalóriák és a szénhidrátok eltávolítására, hogy lenyelés után a szervezetben átjusson, anélkül, hogy energia eloszlana. A Splenda sokkal édesebb, mint a cukor, de alacsony a kalória, és a szervezet nem kezeli, mint egy szénhidrát. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság jóváhagyta, és része lehet egy súlycsökkentési tervnek, amely segít az édes fogak kielégítésében. Mivel sokkal édesebb, mint a cukor, annál kevésbé kell ugyanazt az ízelítőt létrehozni.

Miközben a cukorgyűjtés visszaszorítása csökkenti a kalóriafogyasztást, túl sok termék fogyasztása mesterséges cukorral, például a Splenda, valóban hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz. Míg sokkal több kutatásra van szükség, úgy tűnik, hogy a mesterséges cukrok fogyasztása hatással lehet az agyra, hasonlóan a rendszeres cukorhoz. Amikor az agy érzékeli az édesség fogyasztását, jeleket küld, hogy több élelmiszerre van szükség. Ezek a jelek addig folytatódnak, amíg elérik a teljesség érzését. Mivel azonban a mesterséges édesítőszerek, mint például a Splenda nem tartalmaznak kalóriát és nem kezelik szénhidrátként, nem vezetnek teljesség érzéséhez, közli a Harvard School of Public Health. Végül ez több kalóriát és súlygyarapodást eredményezhet.

Ha a kalóriát és a cukor bevitelét figyeli, mert cukorbetegségben szenved vagy veszélyben van, a rendszeres cukor helyettesítésével, például egy olyan termékkel, mint a Splenda, csökkenti a kalóriát és a szénhidrátot. Mindkettő korlátozott bevitele segíthet a vércukorszint szabályozásában. Mindazonáltal óvatosságot kell még alkalmazni, mert a feldolgozás során további összetevőket lehet hozzáadni, amelyek kalóriát és szénhidrátot tartalmaznak. Az olyan termékek, mint a Splenda, engedélyezhetik, hogy reklámozzák, hogy kalóriát és szénhidrátot tartalmaznak, mert a tartalom adagonként olyan alacsony, állítja az American Diabetes Association. Egy csomag Splenda valójában négy kalóriát tartalmaz, valamint kevesebb, mint 1 g szénhidrátot. Ha több csomagot használ naponta, vagy ha a Splenda-val készített ételek fogyasztása elkezdődik, akkor a kalória és a szénhidrát fogyasztása elkezdődik.

A Splendát alkalomszerű kezelésre kell fenntartani, mivel alkalmazása nem bizonyította a hosszú távú fogyás elősegítését, jegyzi meg a Cleveland Klinika. A diétás italok és a Splenda tartalmú termékekből készített ételek gyakran üres kalóriatartalmú élelmiszerek vagy kalóriatartalmú élelmiszerek, amelyek kevés táplálékot nem tartalmaznak. Ezenkívül az egészségét befolyásolhatja, ha egészségesebb alternatívák, például víz és alacsony zsírtartalmú tejet fogyasztanak. A jó egészségi állapot érdekében legalább hat-nyolc 8-oz szükséges. Napi pohár vizet, a diétás italok nem segítik ezt a követelményt. Ha édességeket szeretsz, a Splenda használatával készített házi sütemények jobb választást jelentenek, mint a boltban vásárolt termékek, és az alkalmanként használt diétás italok általában a legtöbb esetben megfelelnek. Hosszú távon azonban a legjobb, ha az édesítőszerek minden típusát korlátozzák az étrendből, kivéve a természetben előforduló cukrokat, amelyek gyümölcsökben, zöldségekben és alacsony zsírtartalmú tejtermékekben találhatók.

Mi a Splenda?

Hízás

Vércukorszabályozás

Megoldás