Hogyan lehet megakadályozni az alsónemű dudorokat

A nem megfelelő borotválkozási technikák miatt bevágott szőrszálak általában hónalj-dudorokat okoznak. A borotválkozás után a vágott szőrök visszafordulnak a bőr felé, és áthatolnak a felső rétegben, irritációt és gyulladást okozva. Az alsónemű duzzanatok megelőzésére megfelelő borotválkozás előkészítés, technika és utókezelés tartozik.

Készítse elő a hónaljjait a borotválkozáshoz zuhanyozással vagy meleg, nedves tömörítéssel a területre öt-tíz percig. Ez megkönnyíti a szőrszálakat és csökkenti a súrlódást a borotválkozás során.

Vastag réteg borotvakrémre vagy gélre vigye fel a hónaljodat. Hagyja a krémet vagy a gélt helyben néhány percig a borotválkozás előtt. Ez tovább lágyítja a haját, és előkészíti a bőrét a borotválkozáshoz.

Csak tiszta, éles, egy pengével ellátott borotvát használjon, és többször is ne kerüljön borotválkozásra ugyanazon a területen. Ha az alsónadrágok hajlamosak a fertőzésekre, próbáljon meg dörzsölni az alkoholt a borotva előtt a borotválkozás előtt a baktériumok felszámolása érdekében. Borotválkozzon a haj növekedésének irányában, és ne húzza meg a bőrét.

Öblítse le a borotvapát minden egyes lökés után a haj, az elhalt bőrsejtek és a borotvakrém eltávolítására. Szükség szerint alkalmazza a borotva krémeket.

A borotválkozás után tisztítsa meg a hónaljokat tiszta vízzel, majd hűvös tömörítést alkalmazzon, hogy megnyugtassa a bőrt és megakadályozza a gyulladást.

Az érintett területet hetente kétszer ápolja egy mosószeres ruhával, hogy felszabadítsa a higított szőrszálakat, és javítsa az izületi merevségeket. Távolítsa el az egyéni szőrszálakat úgy, hogy sterilizálja a tűt az alkohollal dörzsölve, és használja fel, hogy felemelje a higított hajat.

Kezelje a súlyos hónomporúkok esetét helyi retinoidokkal, kortikoszteroidokkal vagy antibiotikumokkal. Ezek a gyógyszerek enyhítik a viszketést, szabályozzák a gyulladást és fertőzést.

Próbálkozzon más szőrtelenítési módszerekkel, például elektrolízissel vagy lézeres szőrtelenítéssel, ha a jobb borotválkozási technikák nem tudják megszüntetni az alsóneműt.