A kávé természetes koffein alternatívái

Ha szüksége van egy koffein rúgásra, hogy reggel eljusson, de megpróbálja elkerülni a kávét, néhány természetes alternatíva adhatja meg, amire szüksége van. A kávé nagy mennyiségű koffeint tartalmaz, ami olyan egészségügyi problémákhoz vezethet, mint a vérnyomás és a koleszterinszint emelkedése. Keressen olyan egészségesebb italokat, amelyek kisebb mennyiségű koffeint tartalmaznak, hogy csökkentse a kávé szokásait.

Zöld tea

A zöld tea természetesen kevesebb koffeint tartalmaz, mint a kávé. Egy csésze zöld tea fogyasztása mindössze 26 milligramm koffeint ad a napi bevitelhez képest, szemben a több mint 100 milligramm / csésze fekete kávéval. A zöld tea további egészségügyi előnyökkel jár, például csökkenti a koleszterinszintet, és elősegíti a rák kockázatának csökkentését, valamint segít a vércukorszint szabályozásában.

Fekete tea

Ha nem szereted a zöld tea ízét, vagy ha fokozatosan el kell venned magad a kávé magas koffein tartalmától, a fekete tea jó lehetőség lehet. A 8 uncia csésze fekete tea 20 és 100 milligramm koffeint tartalmaz. Olvassa el a fekete tea táska csomagolásán található címkéket, hogy kiválassza a legalacsonyabb koffein mennyiséget. A fekete tea fogyasztása csökkentheti a rák és a koszorúér-betegség kialakulásának kockázatát is.

Yerba Mate

A Yerba mate egy természetes dél-amerikai ital, amelyet a yerba mate növény levelei és gallyáit forró vízben áztatnak. Egy 8 uncia csésze yerba mate 30 milligramm koffeint tartalmaz. Yerba mate egy kissé keserű, földes ízű, amely egyes ivókhoz szól. Az yerba mate ivása azonban növelheti a száj, a nyelőcső és a tüdőrák kockázatát. Fontolja meg ezt a kockázatot, mielőtt a yerba mate-et választja kávé alternatívaként, különösen akkor, ha dohányos vagy.

Forró csoki

A kakaóbab a koffein természetes forrása. Cserélje ki napi kávéját egy bögre forró csokoládéval, és csökkentse az italban lévő koffeint 10 milligrammra. Keressen egy kakaó keveréket, amelyet minimálisra vagy kevés cukorra készítettek, és hagyja el a mályvacukrot egy édes, enyhén koffeinos meleg italra, amely egészséges antioxidánsokkal van töltve.