Ha sápadt betegségben szenved, még akkor is fogyaszthatja a diétát?

A Graves-betegség a pajzsmirigy túlműködésének leggyakoribb típusa. Az immunrendszer reakciója miatt a pajzsmirigy túl sok hormont termel. A pajzsmirigyhormonok szabályozzák az anyagcserét. Amint Graves-kór kezelésére kezelik, elkezdheted a testsúlynövelést, mivel a szervezet kevesebb hormont termel és az anyagcserét lelassítja. De lehetséges a testsúlycsökkenés a kezelés alatt. A testsúlycsökkenés lassú lehet, míg a szervezeted az új, alacsonyabb anyagcserére képes. Ha egészséges étrendet követel, azonban segít a legjobban érezni, és elérheti az egészséges testsúlyt.

A Graves-betegség megértése

A Graves-kór egy autoimmun rendellenesség, amely a pajzsmirigy túltermelését okozza a T3 és a T4 hormonok – amelyek az anyagcserét szabályozzák. A Graves-betegséggel minden felgyorsul – a szívveréstől a testig, amely az energiát energiává alakítja, és milyen gyorsan használja az energiát. A hyperthyreosis szorongást, szívdobogást, álmatlanságot, izzadást, fáradtságot, gyengeséget és látászavarokat okozhat. Általában súlyvesztés fordul elő a hyperthyreosisban. A nők 10-szer nagyobb valószínűséggel érzik magukat a Graves-kór, mint a férfiak és gyakran sztrájkolnak nőket a 20-as és 30-as években. A Graves-betegség három kezelési módja van: pajzsmirigyellenes gyógyszerek, radioaktív jód kezelés és műtét. Mind a radioaktív jód, mind a műtét megsemmisíti az összes pajzsmirigy funkciót, lesz hipotireóz, és hormonpótlást kell szednie az egész életen át.

A pajzsmirigy-kezelés és a metabolizmus

A Graves-betegség kezelése lelassítja az anyagcserét, mivel a hormontermelés lelassul vagy teljesen megáll. Az anyagcseréje szabályozza a kalóriatartalom mértékét – annál nagyobb az anyagcseréje, annál könnyebb az Ön számára a fogyás. Az anyagcseréjének három része van: a Basal Metabolic Rate, a fizikai aktivitás és az emésztés. Növelheti az emésztés során égett kalóriák számát azáltal, hogy megváltoztatja az étrendjét, és növeli a fizikai aktivitáshoz szükséges energiát. Az izomtömeget felépítő erősítő edzések növelni fogják a BMR-t, mivel az izom több energiát használ nyugalmi állapotban.

Graves-betegség és étrend

A hipotireózist nem okozza vagy gyógyítja az étrend, és a túlsúlyos, alulsúlyú és az átlagos testsúlyú embereket érinti. A Graves-betegséggel való lefogyasztáshoz egy egészséges testsúlycsökkentő étkezési tervet kell követnie, amely különböző ételeket tartalmaz, és rendszeres testmozgást folytat. Annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb legyen az anyagcseréje, naponta legalább 1200 kalóriát kell fogyasztania. Ha nem fogyaszt elegendő kalóriát, az anyagcseréje lelassul, hogy energiát takarítson meg. Ez egy biológiai túlélési mechanizmus, amely segít megélni a hosszú böjt vagy éhínség időszakát.

Anyagcsere

Akár alacsony szénhidráttartalmú diétát, alacsony zsírtartalmú étrendet vagy az amerikai táplálkozási irányelveket követ, a Graves-betegség kezelésénél a fogyás elősegítésének legjobb módja az, hogy az anyagcserét a lehető legmagasabb szinten tartsa. Az elegendő kalória fogyasztása és a nap folyamán egyenletesen elosztva tartja az anyagcserét az “éhezési módtól”, és lelassul. Próbálj meg többet nem érni négy órát evés nélkül. Győződjön meg arról, hogy elegendő fehérjét eszel. Az American College of Sports Medicine azt javasolja, hogy a diétánk legalább 18-20 százaléka származik a sovány fehérjéből, hogy megtartsa az anyagcsere-funkciót.