A magnéziumhiány és a pajzsmirigy

Négy kis mellékpajzsmirigy található a pajzsmirigy körül a torokban. Ezek a mirigyek az endokrin rendszer részét képezik. PTH nevű hormont termelnek, amely szabályozza a magnézium, a kalcium és a foszfor mennyiségét, amely belép a vérébe és a csontjaiba. A megfelelő kalcium és foszfor tápanyagok mellett elegendő magnéziumra van szükség a csontsűrűség és az egészséges sejtek termeléséhez.

források

A magnéziumhiány ritka, mert sok ételekben gazdag, beleértve a teljes kiőrlésű gabonát, a tofuot, a hüvelyeseket, a kesudiót, a zöld leveles zöldségeket, a mandulát, a fekete diót és a tökmagot. Egyéb jelentős mennyiségű magnéziumot tartalmazó élelmiszerek közé tartoznak a földimogyoró, a sértetlen bőr, a zabpehely, a banán, a korpás gabona és a csokoládé. A magnézium gyakran szerepel az antacidekben, és általában a multivitaminok összetevője. A magnézium-kiegészítők felvétele előtt ellenőriznie kell orvosát.

hiányosságok

Különböző egészségügyi állapotok a magnézium kimerülését okozhatják, ami megszakíthatja a pajzsmirigy működését. A vírus vagy betegség, melyet hányás vagy hasmenés kísér, lehet, hogy hiányzik a tápanyagban. A súlyos menstruációs ciklusok, a túlzott izzadás és a tartós stressz magnéziumhiányhoz vezethet. Az alacsony magnéziumszintet eredményező betegségek közé tartozik a cukorbetegség, az irritábilis bél szindróma és a vesebetegség. A túlzott mennyiségű alkohol vagy koffein fogyasztása kimoshatja a magnéziumüzleteket.

Pajzsmirigy betegség

A magnézium felszívódása megszakad, ha pajzsmirigybetegség alakul ki, rendszerint hyperthyreosis formájában. A túlműködő pajzsmirigy, amely hyperthyroidizmust eredményez, a mirigy túl sok hormont termel, és számos tünetet okoz a hasi fájdalomtól, a hátfájástól és az izomfájástól a személyiségváltozásokig, a túlzott szomjúságtól és a csonttörések fokozott kockázatától.

Mellékhatások

A pajzsmirigy-betegség kezelése általában visszatér a normál magnéziumtermeléshez. A pajzsmirigy-problémák kialakulása előtt egyéb magnéziumhiányos tünetek is előfordulhatnak. Rendellenes szívritmuszavarokat vagy nyugtalan láb szindrómát tapasztalhat. Az alvási zavarok, az izomgörcsök és a szegény körömgyarapodás alacsony magnéziumszinteket mutathat. A magnéziumhiány mellékhatásai lehetnek émelygés és hányás, alacsony vérnyomás és ingerlékenység.